SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Tender Investment Group Kft uniós támogatásból vállalkozói inkubátorházat hozott létre a Szegedi Logisztikai és Ipari Park területén. A vállalkozás 156 928 302 forint uniós támogatást nyert az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában „Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok és iparterületek támogatása” című DAOP-1.1.1/AC-11-2012-006 pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A beruházás teljes összköltsége 313 857 213 forint. A 313 millió forintos beruházásból a vállalkozás tulajdonában lévő, a Szegedi Logisztikai és Ipari Park területén található ingatlan fejlesztése, vállalkozói inkubátorház létrehozása valósult meg. A kivitelezés 2013 májusától 2013 december 18-ig tartott. Működése várhatóan 2014 júliusában indul.

A megépült inkubátorház a szegedi induló vállalkozásokat segíti működésük első öt évében. Az inkubátorház működése következtében a település adóbevételekhez jut, új munkahelyek jönnek létre, így az intézmény hozzájárul Szeged városának gazdasági növekedéséhez, ugyanakkor társadalmi hasznossága is alátámasztott.

A Tender Investment Group Kft főként saját tulajdonú ingatlanok bérbeadásával foglalkozik. Tevékenységünket nagy gyakorlattal végezzük, éppen ezért fogalmazódott meg bennünk a továbbfejlődés eszközeként az inkubátorház létrehozásának gondolata. A megvalósított beruházást előzetesen felmért igényekre alapozva dolgoztuk ki, a szegedi ELI projektre épülő, benne résztvevő induló vállalkozások jelentik majd elsődleges bérlőinket. Ezen cégek elsődleges profilja az informatika, illetve kutatás-fejlesztési cégek.

A célcsoport összeállításának másik szempontja volt, hogy Szeged városában, lévén iskolai-egyetemi központ, sok frissen végzett diplomás, szakértelemmel bíró munkaerő fellelhető, akik közül számosan önálló vállalkozást kívánnak indítani. Ezen vállalkozások számára is kitűnő lehetőséget biztosít a tervezett beruházásunk.

Az inkubátorház 1058m2-en 10-12 vállalkozás számára tud bérelhető irodákat, műhelyt, raktárt és tárgyalótermet biztosítani. A tervezett egyéb szolgáltatásaink pedig a település, térség vállalkozásai számára is elérhetőek lesznek.  A bérlők az iroda-fenntartási szolgáltatások mellett a helyszínen rendelkezésre álló üzleti, marketing, iparjogvédelmi, pályázatkezelési, partnerkeresési tanácsadást, valamint postaszolgálatot is igénybe vehetnek.

Az üzleti fecskeház programozott épület lesz, tehát a beköltöző cégek az energiafelhasználásukért nem átalányt, hanem a tényleges fogyasztást fizetik. A legújabb épületgépészeti megoldások mellett az infokommunikációs eszközök rendszere is teljes körű.
A betelepülni szándékozó cégek minimum 33 új munkahely megteremtését jelentik.