Inkubátorház Szeged bemutatkozás

A Szegedi és Logisztikai Ipari Park területén létrejött inkubátorház intézményének a célja, hogy elsősorban a szegedi induló vállalkozásokat segítse működésük első 5 évében. Tekintettel arra, hogy általában az induló vállalkozások jelentős része tőkehiányban szenved, a sikeres vállalkozások elősegítője lehet az az inkubációs tevékenység, melynek segítségével a kedvező bérleti díjak mellett olyan további szolgáltatásokat kaphatnak, amelyek segítik vállalkozásuk pénzügyi tervezését, hozzájárulnak kedvezőbb üzemelési költségek eléréséhez. Így az inkubátorház képes növelni az új vállalkozás esélyeit, és segíteni fejlődését a kezdeti szakaszban (csökkenteni a megszűnés lehetőségét, a vállalkozás sebezhetőségét, és növelni a jövedelmezőségét).

Az Inkubátorház 1057,8 m2-en 10-12 vállalkozás számára tud bérlehető irodákat, műhelyt, raktárt és tárgyalótermet biztosítani, egyéb szolgáltatásai a település, térség vállalkozásai számára is elérhetőek lesznek.

Az inkubátorház műkése hozzájárul Szeged város gazdaságának növekedéséhez, továbbá társadalmi hasznossága is alátámasztott. A regionális vagy helyi fejlesztés céljai az inkubátorház felhasználásával a helyi dinamikus környezet létrehozása, főként munkahely teremtés céljából, továbbá a gazdasági visszaélés megállítása oly módon, hogy az inkubátorházak segítik a kis és középvállalkozások beilleszkedését a helyi és regionális gazdaságba.

A Szilk inkubátorház vállalkozói számára a magas szintű munkakörülmények, az akadálymentesített épület módot ad arra is, hogy csökkent munkaképességűeket alkalmazzanak, melynek eredményeként hozzájárul a hátrányos helyzetűek életkörülményeinek javulásához.
Üzemeltetőként elsődleges feladatunk a megfelelő és modern, minden igényt kielégítő üzleti infrastruktúrával rendelkező irodák biztosítása, napi működése és a megfelelő eszközök biztosítása, hogy az induló vállalkozások a lehető leghamarabb elindulhassanak a siker felé vezető úton.

Irodát szeretne bérelni?

Kérjük, küldje meg részünkre érdeklődését minden kötelezettség nélkül az alábbi űrlap segítségével, és visszahívjuk!