GINOP-1.1.1-18-2018-00017

Pályázat adatai

  • a kedvezményezett neve: TENDER INVESTMENT GROUP kft
  • a projekt címe: Inkubátorház Szeged fejlesztése 2019
  • a szerződött támogatás összege: 80 593 485 Ft
  • a támogatás mértéke (%-ban): 70 %
  • a projekt fizikai befejezésének napja: 2019.12.31.
  • projekt azonosító száma: GINOP-1.1.1-18-2018-00017

 

A projekt tartalmának bemutatása

Sikeresen pályázott az Inkubátorház Szeged a Széchenyi 2020 Program keretében meghirdetett „Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása” c. felhívásra a Tender Investment Group Kft. A projekt 86,87 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás segítségével az inkubátorház a továbbiakban is számos vállalkozás kezdeti nehézségeit könnyíti meg. A projekt összköltsége 124,1 millió forint.

Magyarországon a vállalkozók aránya alacsonyabb, mint a nyugati országokban átlagosan. Ez többek annak köszönhető, hogy egy vállalkozás kezdeti kiadásai magasak, valamint sokrétű ügyviteli, pénzügyi, jogi stb. ismeretet igényel. Azért jelent gondot, mert nagyszerű ötletek, üzleti potenciál marad kihasználatlanul csak a fentebb említett akadályok miatt, így gyengítve a térség és egész Magyarország gazdaságát.

A Tender Investment Group Kft tulajdonában álló Inkubátorház Szeged pont a legsebezhetőbb kezdeti éveiben segíti az kezdő vállalkozásokat előadások, oktatások tartásával, kedvezményes bérleti díjakkal, ügyviteli szolgáltatásokkal. Nagy előnyt jelent az is, hogy a vállalkozások egymást megismerve már a nyílt piacra lépés előtt elkezdik kiépíteni kapcsolati tőkéjüket.

A fejlesztés eredményeként napelemek kerülnek felszerelésre, hogy tartósan alacsonyan maradhasson a bérleti díj, szakemberek bérezése válik lehetővé, valamint a működéshez szükséges egyén eszközök beszerzése. Egy teljesen új online felület is megvalósul a támogatás segítségével, melyen bárhonnan elérhető, többszintű tananyag lesz elérhető, valamint új inkubációs program is kidolgozásra kerül, mely tovább fogja növelni a kilépő vállalkozások fennmaradási esélyeit.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 3 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 2 darab új munkahelyet teremt. A projekt 2019. december végégig fog megvalósulni